Proč se lidské mrtvoly přestávají rozkládat ?

Proč se lidské mrtvoly přestávají rozkládat ?

36852

Na posledním ruském veřejném fóru lékařů informoval doktor Michal Sovetov o současných problémech pohřebních služeb v Evropě i v Rusku. Upozornil odbornou veřejnost na to, že již není možné pochovat do téhož hrobu mrtvolu po uplynutí doby, která je normou stanovena pro rozklad původní mrtvoly. Ve Švýcarsku již změnily tyto normy a prodloužily potřebnou lhůtu.

Doktor Sovetov vysvětluje příčinu tohoto jevu tím, že baktérie prostě nemohou tělo dostatečně rychle rozkládat. Co je toho příčinou?  Jsou to potraviny, které v současné době běžně konzumujeme! Výživa se v Evropě radikálně změnila asi před dvaceti lety a v Rusku zhruba před deseti lety. Překvapivě si toho ale drtivá většina lidí vůbec nevšimla!

U potraviny, které konzumujeme, mají stále větší podíl potraviny chemického původu, tj. syntetické. Do potravin se začalo přidávat velké množství různých chemických látek- konzervačních látek, barviv, aromatických látek, chuťových přísad, atd. Jejich hlavní funkcí je kromě zlepšení chuti a vzhledu i zničení bakterií kvůli delší době skladovatelnosti.

Tyto látky jsou příslušnými normami povoleny k používání a informace o nich jsou uvedeny na obalech potravin.

Doktor Sovetov se také zmínil o případu úmrtí 16 letého mladíka ve Velké Británii. Patologové při ohledání mrtvoly zhodnotili tkáně a orgány na věk přibližně kolem 80 let. Mladík se od dětství stravoval v systémech rychlého občerstvení a rodiče v tom neviděli nic špatného.

Chléb a pečivo, které mají dlouhou životnost, sušenky a vejce s trvanlivostí 6 měsíců, dovezená rajčata, mléko v tetra-packu, které je možné skladovat měsíce bez chlazení, maso s antibiotiky a růstovými hormony, konzervy, majonézy, ovoce a zelenina se zbytkem pesticid nebo herbicid nám, jak je vidět, nic dobrého nepřinášejí!!!

Začíná být naprosto životně nezbytné používat zdravý rozum při výrobě a hlavně spotřebě potravin …

 

ZDROJ: Biosferaklub.info

loading...